Преподаватели

Екип от позитивни личности и вдъхновяващи професионалисти  – това са нашите преподаватели. Те са британци, ирландци, американци, италианци, испанци, германци и други.

Всички те специализират в различни сфери – работа с деца от различни възрастови групи, уроци за възрастни, провеждане на корпоративни обучения, изпитна подготовка, специфични езикови нужди, превод на текст, озвучаване и други.

Учителите ни целогодишно преминават семинари за надграждане на уменията и компетенциите си, което им позволява да бъдат в крак с най-модерните методологии и технологии в преподаването. Всички преподаватели на IH Sofia притежават престижния сертификат CELTA.

Освен основното езиково обучение, те ще ви въведат и в културните аспекти на езика, което ще допринесе за обогатяване и на общите ви познания.

Разширете езиковите си хоризонти с нас!

Преподаватели по английски език

Саймън Харис
Саймън ХарисПроизход: Англия
Саймън притежава сертификати CELTA и DELTA, както и магистърска степен по Бизнес Администрация с над 20 години опит като учител и директор на училища по целият свят. Сред тях 8 години като ръководител на центрове на British Council (Британски съвет), преди да основе International House Sofia.
Хана Сприк
Хана СприкПроизход: САЩ
Хана притежава Trinity сертификат за TESOL (Teachers of English to Speakers of Other Languages) и бакалавърска степен по международни бизнес отношения. Тя е член на Global Scholars Program и владее перфектен испански. Хана обича пътешествията и живота в чужбина.
Ник Грийн
Ник ГрийнПроизход: Англия
Ник има над 24-годишен стаж в преподаването на английски за възрастни и бизнес английски. Притежава CELTA и бакалавърска степен по “Съвременна история” от Оксфордския университет. Ник е преподавал в Унгария и Индонезия преди да се установи в България. 2 години е работил като журналист в “София Ехо” и има дългогодишна практика като изпитващ за сертификатите на Кеймбридж (FCE, CAE, CPE) и IELTS. Натрупаният опит му дава необходимите умения и техники да постигне желаните резултати от всеки международен изпит.
Дейви Дивайн
Дейви ДивайнПроизход: Шотландия
Дейви притежава редица престижни сертификати, сред които CELTA, DELTA и CELTYL. През последните 10 години специализира в преподаването на английски език на деца от 4 до 14 години и тийнейджъри. Има индивидуален подход и отношение към своите ученици, които с радост посещават неговите занятия. Преподавал е в Полша и Чехия преди да се установи в България. Води и курсове по FCE, CAE, CPE.
Линдзи Томпсън
Линдзи ТомпсънПроизход: Англия
Линдзи притежава престижния DELTA Module 1 сертификат за преподаване на чужд език, както и магистратура по Испански език от Абърдийн, Англия. Тя преподава широк диапазон от езикови курсове; специализира в обучението по Бизнес английски на служители и владее свободно испански и португалски. Линдзи успешно води и детските курсове към IH, предлагайки занимателно и интерактивно обучение. В свободното си време тя обича да пътува, чете и усъвършенства кулинарните си умения в международната кухня.
Алана Уагхорн
Алана УагхорнПроизход: Англия
Алана притежава CELTA сертификат, придобит с отлична оценка в International House Будапеща. Преди да дойде в България, Алана е преподавала английски на деца и възрастни в Китай и Швеция. Участвала е и в различни доброволчески дейности, свързани с култура и езиково обучение. Енергичната личност на Алана и професионализмът й в изпипване на детайлите в учебния процес, я правят един от предпочитаните преподаватели на IH София.
Крисчън Лавлок
Крисчън ЛавлокПроизход: Англия
Крисчън притежава CELTA сертификат от „Akcent International House“, Прага. Завършил е престижният университет Уинчестър с Бакалавърска степен по Творческо писане.
Има опит като преподавател в град Матера, Италия – където е водил изпитната подготовка за PET, KET, FCE. Крисчън е работил предимно с тийнейджъри и по-малки ученици.
Джак Хюс
Джак ХюсПроизход: Англия
Джак е завършил CELTA с отличие. Отличава се с музикалното си образование и с годините преподаване не само на английски, но също и на пиано и китара. Основния му фокус е преподаването на възрастни и разговорни курсове.
Оливия Сиймън
Оливия СиймънПроизход: САЩ, Великобритания
Оливия има над 7 години опит в преподаването на английски на деца във Великобритания и Италия. По образование има бакалъврска степен по история на изкуството от САЩ, както и CELTA сертификат от Портсмут. Любимата й възрастова група е от 5 до 10г. Удава й се да работи с децата чрез различни игри и проекти.
Барбара Ремедиос
Барбара РемедиосПроизход: САЩ
Барбара има дългогодишен опит в преподаването на бизнес английски на служители в по-малки фирми, големи международни корпорации и неправителствени организации в различни точки по света. Има бакалавърска диплома от Калифорнийския университет в САЩ. Завършила е магистратура в Университета в Бат, Великобритания и е CELTA сертифицирана от International House Mexico. В свободното си време Барбара е ангажирана като доброволец в редица организации, опазващи културните наследства по света.
Сара-Джейн Кинара
Сара-Джейн КинараПроизход: Англия
След десетки специализирани обучения, Сара-Джейн е един от най-добрите ни специалисти в работата с деца. Притежава CELTA сертификат и всички необходими педагогически умения, за да превърне уроците по английски в магия. Работи предимно с деца от 2 до 8 години.
Нийл Мелвили
Нийл МелвилиПроизход: Англия
Нийл е млад и енергичен британски преподавател, който умело води курсовете ни по английски език за деца.
Притежава CELTA квалификация и е възпитаник на престижния университет Heriot Watt в Единбург, Шотландия. Има опит в преподаването на деца от 3 до 17 години; водил е успешно и подготвителни курсове за сертификатни изпити към Кеймбридж.
Нийл е преминал квалификации по програмата Еразмус в Белгия; той успешно води и курсове по бизнес английски към IH Sofia, благодарение на придобития ценен преподавателски и мениджърски опит в Абърдийншър.
Албърт Кларк
Албърт КларкПроизход: Англия
Албърт притежава Cambridge CELTA, IHCYLT и в работата си като преподавател по английски език откри своето призвание. Един от любимите учители на нашите ученици. Интересът му към театъра и драмата правят часовете по английски наистина забавни. Освен английски владее и испански език.
Браян Терънс
Браян ТерънсПроизход: САЩ
Браян е квалифициран CELTA преподавател, който води целогодишните ни курсове за деца и преподава в лятното английско училище. Той има бакалавърска степен за “Кино и филмография” от университета на Южна Калифорния (USC). В продължение на 5 години води програмите на летен лагер за театър за деца от 7 до 15 г. в Сиатъл, Вашингтон. Артистичните му прояви не спират до там; снима се във видео клипове на София и Роман Копола за групите The Strokes, Phoenix и Phantom Planet.
Джак Бънс
Джак БънсПроизход: Англия
Джак е CELTA квалифициран преподавател с профил на преподаване на юноши и възрастни на всички нива. Той завършва магистърска степен в университета Монаш с отличие – в специалност Лингвистика. Джак подготвя и ученици за преминаване на изпити като IELTS, KET, PET и други. Toй се присъедини към екипа на IH София след успешно завършване на стажа си в International House Москва.
Лий Крийси
Лий КрийсиПроизход: Англия
Лий е британски преподавател със CELTA квалификация. Той е възпитаник на английското училище в Buxton, Дарбишър – със специалност „Английска литература“. През 2011 завършва успешно и английския колеж “High Peak” в Buxton.
Лий има богат трудов опит в сферата на туризма. Работил е в различни точки на света, бил е дългогодишен служител на TUI, UK и Emirates Airline, UAE. Благодарение на международния си опит и квалификации, той успешно води фирмените курсове и тези по Общ английски език към International House Sofia.
Ливай Гилмартин
Ливай ГилмартинПроизход: Ирландия
Ливай е висококвалифициран преподавател, притежаващ сертификати DELTA, CELTA и IHCYLT. Той е част от групата на International House от години, като е преподавал в редица международни центрове като IH Барселона, Палермо, Памплона, Алмати и Сабадел. Има опит в обучението на деца и възрастни на всички нива, като използва съвременни и интерактивни методи на преподаване. В свободното си време Ливай изучава древни изкуства или пътува.
Оливия Роуз
Оливия РоузПроизход: Италия/Шотландия
Оливия притежава CELTA и бакалавърска степен по литература и философия от университета “Cattolica del Sacro Cuore” в Милано. Тя работи като преподавател по чужди езици и корпоративен инструктор в Милано и София за нива от начинаещи до напреднали. Родните й езици са английски и италиански.
Люис Кар
Люис КарПроизход: Англия
Люис има над 8 години стаж в преподаването на възрастни и деца от всички възрасти и нива, включително и участие в летни лагери в Англия. Притежава CELTA и диплома по информационни технологии от Стафордширския университет. Извън преподаването Люис е сноуборд инструктор на различни места в Европа и Канада.
Фелисити Смит
Фелисити СмитПроизход: Шотландия
Фелисити притежава PGCE (Postgraduate Certificate in Education) в преподаването на чужд език и магистърска степен по философия от университета в Единбург. Преподава в Оксфордския университет и Gabriel Parez Carcel & Camden Academy в Испания, съответно изкусно владее испански.
Ерик Дженсън
Ерик ДженсънПроизход: САЩ
Ерик притежава CELTA и бакалавърска степен по търговия, маркетинг и международен бизнес от университета в Нова Скотия, също и притежател на престижния сертификат Dale Carnegi. Неговият опит включва 5 години преподаване във фирми, както и индивидуални обучения в София, Истанбул и Кайро. Ерик е бил и лектор към Американския Университет в Кайро.

Преподаватели по немски език

Мартина Бочек
Мартина БочекПроизход: Германия
Мартина завършва университета Degli Studi Gulglielmo Marconi в Италия с бакалавърска степен по модерни езици и култура с немски, италиански и английски. Притежава диплома за спортен журналист от IST, Studieninstitut в Дюселдорф, Германия. За 4 години преподаване по немски и италиански на възрастни и деца си извоюва място като един от предпочитаните учители в IH Sofia.
Щефан Хепт
Щефан ХептПроизход: Германия
Щефан Хепт е родом от Франкония, Бавария. Притежава диплома по Търговска кореспонденция на френски и италиански език от Института по чужди езици и цивилизации в Erlangen, Германия. Преди преместването си в София, той е преподавал немски на деца и възрастни в района на Main-Rhön, Германия. В свободното си време Щефан Хепт обича да кара колело и чете книги. Той е запален пътешественик, говори свободно френски и английски език и активно общува с хора от различни националности.
Денис МарсеронПроизход: Германия
Денис Марсерон има бакалавърска степен по английски език и магистратура по немски от престижни американски университети. Притежава CELTA сертификат от International House London, както и богат международен опит в преподаването на чужди езици в Русия, Китай, Унгария, Германия и др. Владее свободно английски, френски и немски език.

Преподаватели по испански език

Алма Мартинес
Алма МартинесПроизход: Мексико
Алма завършва Universidad Del Valle De Mexico с бакалавърска степен по изкуства. Нейните 6 години преподаване на испански включват и превеждане между френски – испански – английски.

Преподаватели по френски език

Преподаватели по италиански език