Преподаватели

Екип от позитивни личности и вдъхновяващи професионалисти  – това са нашите преподаватели. Те са британци, ирландци, американци, италианци, испанци, германци и други.

Всички те специализират в различни сфери – работа с деца от различни възрастови групи, уроци за възрастни, провеждане на корпоративни обучения, изпитна подготовка, специфични езикови нужди, превод на текст, озвучаване и други.

Учителите ни целогодишно преминават семинари за надграждане на уменията и компетенциите си, което им позволява да бъдат в крак с най-модерните методологии и технологии в преподаването.

Освен основното езиково обучение, те ще ви въведат и в културните аспекти на езика, което ще допринесе за обогатяване и на общите ви познания.

Разширете езиковите си хоризонти с нас!

Преподаватели по английски език

Саймън Харис
Саймън ХарисПроизход: Англия
Саймън притежава сертификати CELTA и DELTA, както и магистърска степен по Бизнес Администрация с над 20 години опит като учител и директор на училища по целият свят. Сред тях 8 години като ръководител на центрове на British Council (Британски съвет), преди да основе International House Sofia.
Пол Дохърти
Пол ДохъртиПроизход: Ирландия
Пол е съосновател на IH Sofia с над 20 години преподаване на английски език в България и Унгария. Той е тренирал много от изпитващите на изпитите за CAE и CPE в България. Има дългогодишен опит като преподавател на IELTS и корпоративно (фирмено) обучение. Той самият има значителен опит в управлението на търговски компании в Северна Ирландия. В свободното си време обича да чете исторически книги, да пътува и, разбира се, да гледа футбол.
Ник Грийн
Ник ГрийнПроизход: Англия
Ник има над 24-годишен стаж в преподаването на английски за възрастни и бизнес английски. Притежава CELTA и бакалавърска степен по “Съвременна история” от Оксфордския университет. Ник е преподавал в Унгария и Индонезия преди да се установи в България. 2 години е работил като журналист в “София Ехо” и има дългогодишна практика като изпитващ за сертификатите на Кеймбридж (CAE, CPE) и IELTS. Натрупаният опит му дава необходимите умения и техники да постигне желаните резултати от всеки международен изпит.
Хана Сприк
Хана СприкПроизход: САЩ
Хана притежава Trinity сертификат за TESOL (Teachers of English to Speakers of Other Languages) и бакалавърска степен по международни бизнес отношения. Тя е член на Global Scholars Program и владее перфектен испански. Хана обича пътешествията и живота в чужбина.
Клои Симс
Клои СимсПроизход: Англия
Клои работи с IH Sofia над 2 години и специализира в обучението на деца и начинаещи възрастни. Тя преподава в целогодишните ни курсове, лятното ни училище и в партньорски детски градини. … Въпреки че владее перфектен български, никога не го използва в класните стаи, което допринася за автентичната атмосфера по време на курсовете. Нейният ентусиазъм й позволява да мотивира учениците да учат английски език с удоволствие.
Браян Гиян
Браян ГиянПроизход: САЩ
Браян води целогодишни курсове за деца, преподава в лятното ни училище и в партньорски детски градини. Той има бакалавърска степен за “Кино и филмография” от университета на Южна Калифорния (USC). В продължение на 5 години води програмите на летен лагер за театър в Сиатъл, Вашингтон за деца от 7 до 15 години. Артистичните му прояви не спират до там; снима се във видео клипове на София и Роман Копола за групите The Strokes, Phoenix и Phantom Planet.
Ерик Дженсън
Ерик ДженсънПроизход: САЩ
Ерик притежава CELTA и бакалавърска степен по търговия, маркетинг и международен бизнес от университета в Нова Скотия, също и притежател на престижния сертификат Dale Carnegi. Неговият опит включва 5 години преподаване във фирми, както и индивидуални обучения в София, Истанбул и Кайро. Ерик е бил и лектор към Американския Университет в Кайро.
Оливия Роуз
Оливия РоузПроизход: Италия/Шотландия
Оливия притежава CELTA и бакалавърска степен по литература и философия от университета “Cattolica del Sacro Cuore” в Милано. Тя работи като преподавател по чужди езици и корпоративен инструктор в Милано и София за нива от начинаещи до напреднали. Родните й езици са английски и италиански.
Фелисити Смит
Фелисити СмитПроизход: Шотландия
Фелисити притежава PGCE (Postgraduate Certificate in Education) в преподаването на чужд език и магистърска степен по философия от университета в Единбург. Преподава в Оксфордския университет и Gabriel Parez Carcel & Camden Academy в Испания, съответно изкусно владее испански.
Люис Кар
Люис КарПроизход: Англия
Люис има над 8 години стаж в преподаването на възрастни и деца от всички възрасти и нива, включително и участие в летни лагери в Англия. Притежава CELTA и диплома по информационни технологии от Стафордширския университет. Извън преподаването Люис е сноуборд инструктор на различни места в Европа и Канада.
Нора О’Съливан
Нора О’СъливанПроизход: Ирландия
Нора притежава PGCE от Гринуичския университет в Лондон и CELTA. Има богат опит като водещ учен в Katmandu International Study Centre, а също и дълги години работа като наставник за деца и възрастни.
Дейви Дивайн
Дейви ДивайнПроизход: Шотландия
Дейви притежава редица престижни сертификати, сред които CELTA, DELTA и CELTYL. През последните 10 години специализира в преподаването на английски език на деца от 4 до 14 години и тийнейджъри. Има индивидуален подход и отношение към своите ученици, които с радост посещават неговите занятия. Преподавал е на деца в Полша и Чехия преди да се установи в България.
Пол Дженкинс
Пол ДженкинсПроизход: Англия
Пол има над 14 години стаж в преподаването на английски език за възрастни и деца. Има квалификации CELTA и PGCE. Има богат опит в театъра като режисьор, писател и актьор в театри във Великобритания и София. Този опит го прави прекрасен учител, а също и едно от основните лица при организиране на нашите между-училищни викторини.
Никълъс Макартър
Никълъс МакартърПроизход: Англия
Никълъс притежава почетна бакалавърска степен по изящни изкуства от Central St Martins, института по изкуства в Лондон. Осъществява работилници за тийнейджъри и деца по филмово и театрално изкуство, включително проекти в България за Британския филмов институт. Преподава английски в България от 4 години.
Шон Магий
Шон МагийПроизход: Германия/САЩ
Шон има двойно гражданство и говори перфектно и двата си майчини езика. Често е работил като доброволец по различни проекти и харесва работата с деца. Завършил е с отличие университета в Егзътър и от тази есен той е най-новото попълнение в екипа ни.
Албърт Кларк
Албърт КларкПроизход: Англия
Албърт притежава Cambridge CELTA и в работата си като преподавател по английски език откри своето призвание. Един от любимите учители на нашите ученици. Интересът му към театъра и драмата правят часовете по английски наистина забавни. Освен английски владее и испански език.
Алис Търнър
Алис ТърнърПроизход: Англия
Алис е CELTA квалифициран преподавател по английски език с бакалавърска степен по Изящни Изкуства от Уестминстърския университет в Лондон. Тя живее и работи като преподавател в България от над половин година. В момента работи по подобряване на знанието си в сферата на интерактивното обучение на деца и ползите от многоезичието.

Преподаватели по немски език

Мартина Бочек
Мартина БочекПроизход: Германия
Мартина завършва университета Degli Studi Gulglielmo Marconi в Италия с бакалавърска степен по модерни езици и култура с немски, италиански и английски. Притежава диплома за спортен журналист от IST, Studieninstitut в Дюселдорф, Германия. За 4 години преподаване по немски и италиански на възрастни и деца си извоюва място като един от предпочитаните учители в IH Sofia.

Преподаватели по испански език

Алма Мартинес
Алма МартинесПроизход: Мексико
Алма завършва Universidad Del Valle De Mexico с бакалавърска степен по изкуства. Нейните 6 години преподаване на испански включват и превеждане между френски – испански – английски.

Преподаватели по френски език

Стефани Жиле
Стефани ЖилеПроизход: Франция
Стефани притежава бакалавърска степен по английска филология от Университет Париж-VII: Дени Дидро и CELTA/CEFLA за английски и френски език от Уестминстърският колеж в Лондон. Между 2003 и 2008 изнася лекции на френски и английски в Китай, преди да се премести в Хонг Конг и Лаос. Има над 10 години стаж в работата с компании като Alliance Française, Lisbon, BNP Paribas.

Преподаватели по италиански език

Джузепе Фидели
Джузепе ФиделиПроизход: Италия