Английски клубове за тийнейджъри

Клубовете на IH Sofia са образователни, забавни и вдъхновяващи и се провеждат на английски език. Всеки клуб се води от учител, който е отдаден на съответното занимание и има опит в съответната сфера. Всеки клуб има 4 основни аспекта:

Общуване на английски език: независимо дали е на терена или сцената, или е за обсъждане на тактики или техники, цялата комуникация е на английски език. Учениците използват английския в естествена среда, ориентирана към изпълнение на дадените задачи, където ясната комуникация може да бъде решаваща за победа или загуба. Чрез презентации и дискусии изцяло на английски език се подпомага по-добрата комуникация по време на игра. Всеки клуб е подходящ за съответно ниво на владеене на езика и възрастова група, описани по-долу.

Стратегии и тактики: За да се насладите истински на играта в дълбочина, трябва да я познавате в детайли. Преподавателите обясняват теорията, стратегиите и тактиките, съвети и техники, за да повишат знанията на играчите за играта и как да работят в екип. Според нас уменията са еднакво важни, колкото и практиката.

Лидерство и работа в екип: Вярваме, че клубовете са отличен начин за развиване на лидерски умения и работа в екип чрез планиране, организиране, ръководене и обратна връзка. Сътрудничеството, постигането на консенсус и други междуличностни умения се обсъждат и развиват във всичките ни клубове, за да възпитаме уверени млади хора.

Практика и игра: Прилагане на теорията на практика при съчетаване на умения и високоинтензивна игра.

Начални датиКурсГрафикЧасПреподавателОфис и продължителност
01.10.24A2+/B1/B2 Разговорен курс и дебатиПон - Петък17:15 -18:45Джак СмидиПаренсов
5 дни, 7.5часа, 150 лева
01.10.24Dungeons & DragonsПон - Петък14:00 - 17:00Калъм ХълСитняково
5 дни, 15часа, 270 лева
01.10.24Dungeons & DragonsНеделя17:00 - 19:00Калъм ХълСитняково
30 часа
01.10.24РъгбиСъбота9:00 - 10:30Саймън ХарисБорисова градина
15 часа
01.10.24Импровизация и театърСр & Пет10:00 - 11:30Пол ДженкинсСитняково
30 часа

Импровизационният театър е чудесно средство за придобиване на увереност и самочувствие за игра на сцена, при явяване на интервю или нови запознанства. Това се постига чрез комбинация от театрално изкуство и ситуации от реалния живот.

Импровизацията е актьорска игра „на момента“, реагиране на ситуациите в момента на възникването им, развиване на сюжета и героите в движение. Всичко се случва спонтанно и забавно, за да разгърнете своята креативност и талант!

Ролева игра, в която група приключенци – джуджета, друиди, елфи – работят заедно в един фантастичен свят, ръководени от Повелителя на подземията. Героите (учениците) трябва да изпълняват задачи, да преодоляват препятствия и да се борят със странни същества, за да завършат задачата. Ключът към успеха е решаването на проблеми, бързата мисъл и сътрудничеството.

Популярна през 80-те години, Dungeons and Dragons се възражда благодарение на “Странни неща”. Представете си една интригуваща, фентъзи, компютърна игра на английски език, но без компютъра и с много говорене на английски.

След успешния тийн курс по специални интереси на тема „Разговори и дебати“ през лятото, ще провеждаме нов курс през годината.
Курсът развива уменията за мислене, сътрудничество, презентации и обсъждане на теми, които са актуални за тийнейджърите днес. Разговорът е по-свободен и цели постигане на гладкост на изказа, като от учениците се очаква да инициират дискусии, да задават въпроси, да изказват мнения, да изясняват и подкрепят твърдения. Безценен набор от житейски умения.

Учителят помага на учениците да се изразяват ясно, като им помага да преструктурират изказванията си, когато е необходимо, и им помага да се изразяват с чувство, но балансирано и убедително.

Ръгбито е игра за бърза мисъл и темпо, при която се тренира цялото тяло и се поддържа добро физическо здраве, развиват се бързина, баланс и сила. Ръгбито е отборен спорт, в който лидерството и другарството са важни и в който всеки има позиция на терена, независимо от размера си.

Играчите ще научат стратегии и техники, за да бъдат ефективни играчи и да изградят добър отбор. Лидерските умения са неразделна част от клуба, а комуникацията е единствено на английски език.

Тъй като ръгбито може да бъде спорт с висока интензивност, ние тренираме стила на тъч ръгби (без пряк контакт) и игрите винаги се съдийстват от треньор.

Играчите прилагат теорията на практика и то на терена. Изучавайки стратегиите и тактиките, използвани от най-добрите футболни отбори, играчите се научават как да планират и организират себе си и останалите играчи в един ефективен отбор.

Под ръководството на опитни треньори и инструктори играчите ще развият своите умения по английски език, комуникация на терена и извън него. Работа както с мозъка, така и с краката.

Докато отборът се съставя и организира и когато е готов, ще разгледаме и възможностите за съревнование с други отбори.

Цена на клубен курс за настоящи клиенти

лв.480
  • Сумата е за периода посочен в графика.

Цена на клубен курс за нови клиенти

лв.600
  • Сумата е за периода посочен в графика.
Свържете се с нас!

Клиентите за нас

Преди години дъщеря ми Диана посещаваше вашите курсове и беше много доволна. През септември тя ще бъде втори курс студентка в University of Manchester, благодарение на добрата подготовка по английски език. Искрено съм препоръчвала школата ви на близки и познати като доволен клиент.

Галина Будева

Ние сме изключително доволни от курса, методите на преподаване и резултатите от обучението. Преподавателят Джак Хюс работи много добре с деца и успява да ги заинтригува и да ги накара с удоволствие да учат английски. През октомври със сигурност ще запишем Никола за следващия редовен курс.

Мира Христова, майка на ученик в школата

Дъщеря ни вече трета поредна година посещава училището, препоръчала съм IH на приятели. Продължавайте все така!

a young learner’s parent

Нашите учители за курса

Improvisational theatre taught me to let go of the pressures I put on myself, to enjoy life and listen to what goes on around me. I’ve become a far more confident public speaker, more charismatic and ultimately a much happier person since I started.