Преподаватели

Екип от позитивни личности и вдъхновяващи професионалисти  – това са нашите преподаватели. Те са британци, ирландци, американци, италианци, испанци, германци и други.

Всички те специализират в различни сфери – работа с деца от различни възрастови групи, уроци за възрастни, провеждане на корпоративни обучения, изпитна подготовка, специфични езикови нужди, превод на текст, озвучаване и други.

Учителите ни целогодишно преминават семинари за надграждане на уменията и компетенциите си, което им позволява да бъдат в крак с най-модерните методологии и технологии в преподаването. Всички преподаватели на IH Sofia притежават престижния сертификат CELTA.

Освен основното езиково обучение, те ще ви въведат и в културните аспекти на езика, което ще допринесе за обогатяване и на общите ви познания.

Разширете езиковите си хоризонти с нас. Станете част от голямото междунароно семейство на International House!

Преподаватели по английски език

Джак Смиди
Джак СмидиПроизход: Англия
Джак притежава множество квалификации за преподаване на чужд език, като последния придобит сертификат е DELTA. Специализира в обучението на деца в нива A01-A03; преподава успешно и на тийнейджъри, води и корпоративни обучения. Вече трета година обучава учениците на IH Sofia, като преди това е преподавал английски в Унгария и Испания. Обича разходките на Витоша и пътешествията из България. Запален е по спорта, киното и хубавите книги.
Джак Хюс
Джак ХюсПроизход: Англия
Джак притежава CELTA за преподаване на чужд език и IH сертификат за езиково обучение на малки деца. Има музикално образование, свири на китара и пиано, а уроците му се провеждат с музикален съпровод. Специализира в преподаването на английски език на малки деца; води успешно и разговорните курсове за възрастни. Запален почитател е на суинг танците и джаза; изявява се успешно като пианист на музикални събития.
Ник Грийн
Ник ГрийнПроизход: Англия
Ник води успешно високите С1 нива, Бизнес английски и изпитна подготовка вече над 25 години. Има дългогодишна практика като изпитващ за IELTS и сертификатите на Кеймбридж. Натрупаният опит му дава необходимите умения и техники да постигне желаните резултати на всеки международен изпит. Притежава CELTA и Бакалавърска степен от Оксфордския университет. В свободното си време чете документална литература, почитател е на операта и балета.
Сара Германов
Сара ГермановПроизход: Канада
Сара притежава сертификат TEFL (Преподаване на английски като чужд език). Нейните езикови уроци са фокусирани върху постиженията и растежа на учениците. Специализирала е в преподаването на английски език на малки деца. Като обучен музикант, тя е особено внимателна към звука и интонацията в езиковото обучение. Тя е запалена по литературата, класическата музика и джаза, както и по традиционната българска народна музика и танци.
Сафина Милингтън
Сафина МилингтънПроизход: Англия
Сафина има опит в преподаването на деца и възрастни в класната стая и в онлайн среда. Тя притежава CELTA квалификация за преподаване на чужд език и е упражнявала професията си в IH Будапеща, преди да започне работа в IH Sofia. Високо мотивирана и изключително позитивна, Сафина се стреми да предаде на курсистите си не само граматични и лексикални знания, но и да създаде изцяло английски среда, ползвайки културните особености на езика.
Ник Бренанд
Ник БренандПроизход: Англия
Ник е учител, родом от Лейк Дистрикт, Англия, с богат житейски и професионален опит от Обединеното кралство, Германия, Австралия и Япония.Завършил бакалавърска степен, притежава CELTA квалификация и е скорошен магистър по лингвистика и английски език. С над 3 години опит в преподаването, включително 2.5 години в Япония. Ник обича да учи за различни езици, да чете книги, е голям фен на киното, и обича кулинарните изкуства. Неговата страст и знания ще са от голяма полза за нашите ученици.
Кели Еванс
Кели ЕвансПроизход: Австралия
Кели е родом от Австралия. Тя специализира в преподаването на деца и младежи и притежава сертификат TEFL. Преди да се присъедини към IHSofia тя е работила в Чехия, където е придобила опит в работа с деца дори на етап детска градина. Благодарение на педагогическите си умения тя създава забавна атмосфера в класната стая и така децата учат с удоволствие, в изцяло английска среда.
Хенри Флин
Хенри ФлинПроизход: Англия
Хенри e учител по английски с квалификация CELTA с две години опит в работа в Източна Европа и Обединеното кралство. Обича приключенията на интересни места, да четe, слуша подкасти, играe и да гледа повечето спортове. Откакто завършва журналистика започва да преподавам в чужбина, за да разшири хоризонтите си и да подобри английския език и комуникативните умения на учениците, с които работи.
Калъм Хъл
Калъм ХълПроизход: Англия
Преди да се присъедини към екипа на International House Sofia, Калъм е преподавал английски език в Южна Корея. Притежава CELTA сертификат от International House Budapest и бакалавърска степен по психология от Англия. Той е млад и дружелюбен преподавател, който обича работата с деца на различна възраст и ниво на владеене на езика. В IH Sofia Калъм води успешно курсовете по английски език за ученици и взима активно участие в лятното английско училище за деца.
Мелия Лий
Мелия ЛийПроизход: САЩ
Мелия Лий завършва бакалавърска степен по Славянска филология в университета Вашингтон (САЩ) и магистърска по Английски език и култура в СУ “Св. Климент Охридски”. Има 10-годишен опит като преподавателка по английски език, писане и литература в международни и български частни училища и езикови центрове. В свободното си време се наслаждава на експериментално готвене, изследването на нови места, култури и езици. Обича да танцува ирландски танци и участва в международни състезания.
Лорна Макферсън
Лорна МакферсънПроизход: Шотландия
Лорна е енергичен и приветлив професионалист от Шотландия с богат международен опит включващ страни, като Германия, Люксембург, Австралия, Виетнам, Малта и Италия. Тя е специалист по езикови и междукултурни комуникации, и е притежател на TEFL и CELTA сертификати. При нас тя ще прилага индивидуализиран подход към обучението, като търси най-добрите методи за всеки ученик.
Джак Бънс
Джак БънсПроизход: Австралия
Джак е CELTA квалифициран преподавател с профил на преподаване на ученици, тийнейджъри и възрастни на всички нива. Той завършва с пълно отличие магистърска степен, специалност Лингвистика, в университета Монаша, Австралия. Има богат международен опит и говори свободно руски и български. Джак успешно подготвя ученици за сертификатни изпити като IELTS, KET, PET.
Хана Сприк
Хана СприкПроизход: САЩ
Хана е опитен учител и носител на престижните CELTA и IHCYLT сертификати за преподаване на английски език. Специализира в обученията по общ и разговорен английски за възрастни, изпитна подготовка за изпитите на Cambridge и тийн курсове. Тя говори свободно английски, испански и български; обича пътешествията и живота в чужбина. В свободното си време изучава чужди езици и култури, ирландски танци и чете хубави книги.
Линдзи Томпсън
Линдзи ТомпсънПроизход: Англия
Линдзи притежава престижния DELTA Module 1 сертификат за преподаване на чужд език, както и магистратура по Испански от Абърдийн. Благодарение на опита и квалификациите си, тя преподава широк диапазон от курсове; владее свободно испански и португалски. В IH Sofia Линдзи специализира в Бизнес английски и корпоративно обучение на служители. Към курсовете за тийнейджъри, тя подхожда с много професионализъм и ентусиазъм.
Томас Грийди
Томас ГрийдиПроизход: Англия
Томас е млад и много енергичен преподавател. Практикувал е преподавателската си професия в Китай, Испания и Австрия. Притежава няколко престижни международни дипломи за преподаване на чужд език като CELTA и TEFL-YL. Основно работи с деца между 4 и 14 години, като се стреми да включва езикови игри и проекти, с които допълнително да мотивира учениците си при изучаването на езика. В свободното си време играе футбол или тенис; релаксира с театър и пеене.
Сара Кларк
Сара КларкПроизход: Англия
Сара е висококвалифициран британски преподавател с богат международен опит и CELTA сертификат. Един изключително енергичен и комуникативен учител, който с лекота води Разговорните курсове по английски към IH Sofia, курсовете за тийнейджъри и индивидуалните уроци. Тя е професионален редактор на текстове и държи на точността и упоритата работа. Запален почитател е на зимните спортове, а свободното си време изкарва активно сред природата.
Майкъл Ликов
Майкъл ЛиковПроизход: Канада
Майкъл е млад канадски преподавател със CELTA квалифиция. Завършил е висшето си образование в университета Йорк, Великобритания. Той има опит и познания в сферата на бизнеса, което прави уроците му интересни и вълнуващи за учениците. Преподава успешно както на деца, така и на възрастни. Свободното си време обича да прекарва в добра компания – навън сред природата.
Раян Истууд
Раян ИстуудПроизход: Англия
Раян притежава CELTA сертификат за преподаване на чужд език. Също така е квалифициран изпитващ за сертификатите на Кеймбридж и IELTS. Има богат преподавателски опит от International House Bogota, Южна Америка, както и от Британски съвет. Специализира в разговорните курсове по английски за възрастни. Говори свободно испански; увлича се по готвенето и обича да гледа футбол.
Пол Дженкинс
Пол ДженкинсПроизход: Англия
Пол има над 14 години стаж в преподаването на английски език за възрастни и деца. Има квалификации CELTA и PGCE. Има богат опит в театъра като режисьор, писател и актьор в театри във Великобритания и София. Този опит го прави прекрасен учител, а също и едно от основните лица при организиране на нашите между-училищни викторини.
Доминик Назарин
Доминик НазаринПроизход: Англия
Дом завърша университет в Англия и придобива своя TEFL сертификат за преподаване на английски език от Лондон. Той работи еднакво добре с хора от различни възрасти и нива на владеене на езика. Има опит в преподаването на курсисти от различни националности във Великобритания и мегаполиса Хонконг, Азия. Доминик е запален пътешественик; посетил е над 40 страни по света. Обича разходките сред природата и плуването.
Саймън Харис
Саймън ХарисПроизход: Англия
Саймън притежава сертификати CELTA и DELTA, както и магистърска степен по Бизнес Администрация. Преди да основе международен езиков център International House Sofia, той ръководи успешно центровете на British Council по света повече от 8 години. Преподавателският му опит и този на ръководител обучения и директор на училища е над 20 години.
Саймън притежава всички необходими знания и умения да ръководи успешно IH Sofia, предлагайки висококачествено езиково обучение със сертифицирани чуждестранни учители на малки деца, ученици, възрастни и корпоративни клиенти.
Коръм Франклин-Грант
Коръм Франклин-ГрантПроизход: Англия
Коръм е дипломиран британски учител със CELTA сертификат. Завършил е колежа в Нотингам, Великобритания. Има опит като учител на деца и възрастни, в нива от А01 – до В2 в Езиковата Академия на Нотингам. Преподава езика и на много международни ученици онлайн. Постоянно усъвършенства педагогическите си умения чрез специализирани квалификационни обучения.

Преподаватели по немски език

Преподаватели по испански език

Алма Мартинес
Алма МартинесПроизход: Мексико
Алма завършва Universidad Del Valle De Mexico с бакалавърска степен по Изкуства. Притежава над 10 години опит като преподавател по испански език. Изключително комуникативна и приветлива, тя обича да работи с хора от различни възрастови групи и нива на владеене на езика. Освен преподавателска дейност, тя се занимава активно и с превод на литература, като владее свободно френски и английски език.

Преподаватели по френски език

Преподаватели по италиански език