Да уча ли в чужбина?

Обмисляли ли сте обучение в чужбина? Навярно не сте сигурни дали си струва времето и средствата ви? Ако попитате някой, който е учил в чужбина, той или тя със сигурност ще ви кажат, че това е опит, който променя живота и една от най-възнаграждаващите стъпки, които той или тя някога са направили. Може би не сте сигурни какви ползи може да имате от продължителен престой в чужда страна. Затова събрахме някои отлични причини защо трябва да приемете предизвикателството на чуждестранното обучение по английски език:

о Безценен междукултурен опит

Когато учат в чужбина, особено ако живеят в англоговоряща страна,чрез участието в родната култура на тази страна, студентите могат значително да подобрят езиковите си умения в сравнително кратък период от време. Ученето чрез реалния житейски опит е най-ефективният и забавен начин да се запознаете с един език и с културата на страната-домакин.

о Личностно развитие

Докато учите в чужбина, ще бъдете изправени пред много и различни предизвикателства, които ще изискват от вас да бъдете изобретателни и креативни в намирането на решения. Резултатът от изправянето пред и преодоляването с тези предизвикателства е повишаване на самочувствието ви и съзряване. Също така, когато се адаптирате към живота в чужда страна, ще развиете чувство за гъвкавост при справянето със сложни ситуации.

о Кариерно развитие

Необходимостта от професионалисти, които да могат да комуникират ефективно с хора от различни нации и култури се увеличава ежедневно. Докато живеете в чужда страна, ще имате възможността да развиете тези комуникативни умения. В един глобален свят, комуникацията и личните умения, разработени по време на следването ви в чужбина, ще са от значение, ако се използват в комбинация с други професионални умения във вашето бъдещо кариерно развитие.

Какво представлява една програма по английски като чужд език?

о Английски като втори език (ESL), наричан също Английски като чужд език (EFL), представлява учебна програма по английски език, разработена от местни англоговорящи. Повечето програми имат кратка продължителност, така че студентите получават индивидуално внимание от техните учители. Студентите изучават английски език, а също така участват в културни и социални дейности на училището и общността, където те учат.

Целта на програмата е да се подобри нивото на английски език на учениците. Този тип класове преподават различни езикови умения, в зависимост от езиковите способности, интереси и потребности на учениците. Всички програми включват следното: разговорен английски, граматика, четене, слушане с разбиране, писане, и лексика.

Много хора посещават такива училища, за да се подготвят за обучение в колеж или университет. В този случай учениците могат да изберат интензивна програма, която се занимава с академичен английски. Други студенти учат в тези училищата, за да подобрят английския си за пътуване или социални цели. Те могат да са част и от по-общи английски класове да практикуват разговорен английски и да добият необходимите умения за общуване в много различни ситуации. Курсове по бизнес английски също са достъпни за студенти, които искат да се научат на специфичната лексика и комуникационни умения, необходими за ръководенето на бизнес на английски език.

о Обучението в чужбина ви помага да научите повече за себе си. Студентите, които учат в чужбина се завръщат у дома с нови идеи и перспективи за себе си и собствената си култура. Опитът в чужбина често ги предизвиква да преразгледа собствените си убеждения и ценности. Опитът може би укрепва някои представи, но може и да е причина учениците да променят, изоставят или прегърнат нови концепции и възприятия. Срещата с други култури позволява на студентите да видят собствената си култура през нови очи.

Защо да заложите именно на програма за обучение на английски език

о Този вид програми за обучение по английски (ESL, EFL) могат да ви научат да четете, пишете, да разбирате и говорите английски по-гладко чрез подобряване на вашата граматика, лексика, и комуникативни умения.

Какви са другите предимства на програмите за изучаване на английски език?

– Можете да се подготвите за академично обучение в колеж, университет или академии.

– Помагат ви да подобрите резултатите си по английски на изпити, които може да се наложи да вземете в бъдеще, като например TOEFL, IELTS, или Кеймбридж.

– Отговарят на вашите лични нужди от обучение по английски и интереси, като предлагат много възможности за избор на профилирани класове, като например бизнес английски или разговорен английски.

– Знание от първа ръка за културата и обичаите на съответната страна.

Ако се интересувате от курсове по английски за деца, София предлага редица възможности, без да се налага детето да напуска страната. По отношение на обучението по английски език София е една от по-добрите дестинации в Европа, където бихте могли да изкарате курс по английски като чужд език.

Източник:

http://www.applyesl.com/navi/step/article.asp?tid=01010