Осем тематични игри за упражнение на английски през лятната ваканция

В разгара на лятната ваканция (след като децата са се върнали от баба и дядо 😊) вероятно и вие се чудите какви забавления да измислите за тях. Тъй като приятното лесно може да се съчетае с полезното, ние сме подготвили няколко страхотни предложения за игри, които можете да пробвате със семейството си. От интересни творчески дейности като Summer Memory Game до класическата “Simon says”, ето 8 забавни игри, които можете да играете с детето си, да се забавлявате заедно и в същото време да му помогнете да подобри английския си:

  1. Word Scramble: Направете списък с думи, свързани с лятната ваканция (summer, sea, holiday, sea turtle, trip, mountain и т.н.), нарежете ги на отделни букви и ги разбъркайте. Накарайте детето си да „разшифрова“ думите, да залепи буквичките в правилната последователност на лист и да ги произнесе на глас.

 

  1. Summer Bingo: Направете карти за бинго със снимки и/или думи, свързани с лятото – например sea star, sea shell, ice cream, flip flops и т.н. Когато кажете определена дума, детето трябва да я свърже със съответното изображение и/или написаната дума, да повтори/прочете и да обясни значението ѝ.

 

  1. Memory Game: Създайте набор от карти с двойки картинки или думи, свързани с ваканцията. Може да са и предмети или места, свързани с вашата последна или предстояща почивка. Разбъркайте картите и ги обърнете с лицето надолу, а после, редувайки се с детето, открийте и съчетайте двойките, като не забравяте да произнасяте думите на глас на английски.

 

  1. Holiday Quiz: ​​Създайте списък с въпроси и факти, свързани с лятната ваканция, и ги задавайте на детето си на английски. То трябва също да отговори на английски, за да получи повече точки или стикери. Тази игра е чудесен начин за подобряване на разбирането на езика и общата култура.

 

  1. Summer Charades: Разиграйте думи или фрази, свързани с дейност или спорт, които се практикуват през лятото, и накарайте детето си да познае какво представляват те на английски. Тази игра помага на децата да упражняват своите умения за слушане и обогатяват речниковия запас.

 

  1. Holiday Hangman: Играйте класическа игра на бесеница, като използвате думи, свързани с лятната ваканция. Тази игра помага на децата да упражняват правописа и произношението на английски.

 

  1. Summer Storytelling: Намерете и покажете на детето си различни илюстрации или комикси, свързани с ваканцията и заедно измисляйте истории с героите на английски. Тази игра помага на децата да развиват въображението си, като същевременно подобряват уменията си по английски език.

 

  1. Simon Says: Определете един играч да бъде “Simon”. Този играч ще отговаря за даването на инструкции на другите играчи, като те трябва да изпълняват командите, които започват със „Simon says“. Ако “Simon” даде инструкция, без първо да каже “Саймън казва”, играчите не трябва да извършват действието. Примерни команди: „Simon says touch your nose“, „Simon says jump 3 times“, “Simon says show me an object that has red colour” и т.н. След няколко рунда изберете нов “Simon”. „Simon Says“ е забавна и физически ангажираща игра, която насърчава активното слушане и разбиране, като същевременно предоставя възможности за практика на езика.

 

Приятни забавления на английски!

Published On: August 4th, 2023|Categories: Деца и ученици, Чужди езици|